Berrie_van_mier » Specials » Goede doelen
Informatief en mogelijk interessant!

Een aantal goede doelen in de schijnwerpers

Organisaties van goede doelen krijgen sinds de kredietkrisis steeds minder sponsorgelden binnen. Dit heeft uiteraard ook consequenties voor de hoeveelheid hulp die geboden kan worden door die stichtingen. Hieronder stel ik graag een aantal van die hulporganisaties aan u voor.

Er zijn vele soorten goede doelen

Er zijn heel veel soorten goede doelen te onderscheiden, die allemaal op hun eigen manier belangrijk zijn. Zowel voor onze eigen samenleving, danwel voor onze directe buurlanden en de Derde Wereldlanden.

Die goede doelen kunnen bestaan uit organisaties die zorgen voor het slaan van waterputten, zorgen voor beter onderwijs en een betere gezondheidszorg of het bestrijden van armoede in de Derde Wereldlanden tot organisaties die het milieu in de gaten houden en proberen door nieuwe ontwikkelingen te stimuleren, het tij te keren.

Die organisaties hoeven niet altijd ver weg te opereren, ze kunnen zich ook in uw eigen buurt bevinden. U moet dan denken aan bijvoorbeeld een maaltijdenservice of kreatieve bezigheden voor bejaarden of mensen die slecht uit de weg kunnen. Ook organisaties die een sociaal en/of cultureel doel nastreven, kunnen onder de goede doelen gerekend worden.

In deze Special zal ik voornamelijk die organisaties onder de aandacht brengen, die zich bezighouden met de hulp in ontwikkelingslanden.

Goede doelen: Stichting Mali

Stichting Mali is opgericht met het oogmerk de grotendeels animistische bevolking in de heuvels rond de hoofdstad Bamako, verstoken van elke vorm van hulp, een beter perspectief te geven. Wat doet de…

Goede doelen: Sos-Kinderdorpen

SOS-Kinderdorpen is een niet-overheidsgebonden, particuliere kinderhulporganisatie, die al bijna 60 jaar zorgt voor de opvang van wees- en verlaten kinderen over de hele wereld. De hulp wordt ter plek…

Goede doelen: Het Lilianefonds

Het Lilianefonds is opgericht door Liliane Brekelmans, die de eerste tien jaren van haar leven als kind in Sumatra heeft gewoond. Aan de keukentafel van hun huis in Vlijmen werd het initiatief genomen…
Gepubliceerd door Berrie_van_mier op 23-03-2009. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Schrijf mee!